Quantcast
Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού - enikonomia.gr
share

Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού

δημοσιεύτηκε:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ποινική προκαταρκτική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda, η οποία διατάχθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου μετά τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών.

Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης, καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα,  το στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκο Γαλανό, αλλά και ανθρώπους από την Περιφέρεια Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη.

Μετά τις εξελίξεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την αίτηση ανάκλησης της Περιφέρειας κατά της απόφασης του Στ’ Τμήματος του Ελεγκτικού η δικαστική έρευνα του κ. Δραγάτση βρίσκεται στο επίκεντρο αφού διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος λόγω του μεγάλου οικονομικού αντικειμένου της υπόθεσης.

Ο κ. Δραγάτσης εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή την Έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία υπέρ της οποίας έγινε η εκχώρηση, σύμφωνα με τις δικογραφίες, έχει προσφέρει 914.000.000 ευρώ και έχει συμφωνηθεί ότι το ποσό αυτό θα πληρωθεί σε διάρκεια 15 χρόνων. Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, δεν περιορίζεται μόνο στην έκθεση του ΤΕΕ, αλλά έχει διορίσει και δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.