Quantcast
Εκκρεμείς συντάξεις: Πυρά Χατζηδάκη κατά Τσίπρα - «Απύθμενο θράσος να ζητάει και τα ρέστα» - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς συντάξεις: Πυρά Χατζηδάκη κατά Τσίπρα – «Απύθμενο θράσος να ζητάει και τα ρέστα»

δημοσιεύτηκε:

“Πυρά” κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μέσω twitter.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνομιλία με έναν ηλικιωμένο πολίτη στη Χίο ο οποίος υποστήριξε πως από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ενώ δεν χρωστάει. «To  ελληνικό δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα και ότι είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Όταν είμαστε εμείς ,το 2015 παραλάβαμε 35.000 συντάξεις που ήταν εκκρεμείς .Και το μειώσαμε κατά 70%  και θα το μηδενίζαμε εντελώς. Γιατί ;Τι κάναμε; Προσλάβαμε νέα παιδιά 1.000  νέα παιδιά, 1000 νέους επιστήμονες  που ασχολούνται με αυτό το θέμα .Και ήρθαν αυτοί και τους απέλυσαν. Γιατί ; Γιατί αυτά τα παιδιά δεν ήταν δικά τους; » σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση Χατζηδάκη

«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει απύθμενο θράσος το γνωρίζαμε ήδη! Ότι θα έφτανε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητώντας και τα ρέστα, είναι, όμως, τουλάχιστον κωμικό»  είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης,.

«Με τερατώδη ψέματα», όπως τόνισε , «προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν, μεταξύ των άλλων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο 2023!».

«Μόνο μία λέξη ταιριάζει: ντροπή!» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.