Quantcast
Εκλογική αποζημίωση έως 2.400 ευρώ: Ποιοι και πώς θα την λάβουν - enikonomia.gr
share

Εκλογική αποζημίωση έως 2.400 ευρώ: Ποιοι και πώς θα την λάβουν

δημοσιεύτηκε:

Εκλογική αποζημίωση έως 2.400 ευρώ θα δοθεί σήμερα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως αυτό προκύπτει από τις σχετικές αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Αναλυτικά:

  • οι εργαζόμενοι  της ΕΛΑΣ, οι πυροσβέστες αλλά και οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Σώματος θα πάρουν εκλογική αποζημίωση ύψους 180 ευρώ
  • τα στελέχη Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας θα λάβουν εκλογική αποζημίωση ύψους 2.400  ευρώ.
  • οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα πάρουν εκλογική αποζημίωση από 540 ευρώ μέχρι και 720 ευρώ. Το ποσό αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με τις ώρες που θα εργαστούν για να προετοιμάσουν σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών.
  • οι Δικαστικοί και οι Εισαγγελικοί λειτουργοί θα λάβουν εκλογική αποζημίωση ύψους 900 ευρώ.
  • οι Ανώτατοι Δικαστικοί του Α’ τμήματος Αρείου Πάγου θα πάρουν εκλογική αποζημίωση ύψους 2.100 ευρώ για την σημερινή ημέρα.
  • οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου θα λάβουν εκλογική αποζημίωση από 1.660 ευρώ έως 2.400 ευρώ.

Εκλογική αποζημίωση: Πώς φορολογούνται τα ποσά

Τα ποσά της εκλογικής αποζημίωσης είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. Συνεπώς οι παραπάνω εργαζόμενοι θα πάρουν κανονικά τα χρήματα της αποζημίωσης ακόμη και εάν έχουν κάποια οφειλή προς το δημόσιο- προς οποιοδήποτε Φορέα.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο www.gsis.gr στην ΑΑΔΕ να εισάγουν τα στοιχεία τους έτσι ώστε να αιτηθούν και  να πάρουν την συγκεκριμένη αποζημίωση. Το κόστος για όλες αυτές τις αποζημιώσεις είναι περίπου στα 12 εκατ. ευρώ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.