Quantcast
Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες και πώς θα λειτουργεί - Τι είπε ο Πιτσιλής - enikonomia.gr
share

Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες και πώς θα λειτουργεί – Τι είπε ο Πιτσιλής

δημοσιεύτηκε:

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΕΝΦΙΑ για τη μείωση 10% για όσα ακίνητα έχουν ασφαλιστεί για φυσικές καταστροφές (σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες), όπως γνωστοποίησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα ο κ. Πιτσιλής εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η πλατφόρμα για τον ΕΝΦΙΑ. «Οι πολίτες θα μπουν στην πλατφόρμα myPROPERTY με τους κωδικούς του taxis. Έχουμε φτιάξει μια ειδική εφαρμογή για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Oι πολίτες θα επισκεφτούν την πλατφόρμα και θα δουν τα συμβόλαια που έχουν σταλεί για τους ίδιους στη μία καρτέλα και στην άλλη καρτέλα θα δουν τα ακίνητα τους και θα αντιστοιχίσουν συμβόλαιο με ΑΤΑΚ. Και έτσι θα έχουν μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ. Επίσης εάν ο πολίτης έχει ένα σπίτι μισό μισό με την σύζυγο του/ τον σύζυγο του – γιατί ένας συνήθως  κάνει τη σύμβαση, τότε η  ασφαλιστική στέλνει ένα όνομα και θα πρέπει να προστεθεί και το όνομα του συζύγου / της συζύγου. Ο νόμος καλύπτει την  πλήρη ασφάλιση».

Διευκρινίσεις Πιτσιλή για την έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10%

Επίσης έδωσε κάποιες διευκρινίσεις για την έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10%. «Το σπίτι θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο πλήρως, δηλαδή για σεισμό, πυρκαγιά  και πλημμύρα. Η έκπτωση είναι η απαλλαγή από τον φόρο -αυτή είναι η αίσθηση μου. ..είναι από τον φόρο του ΕΝΦΙΑ» τόνισε .

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.