Quantcast
"Έκρηξη" τιμών σε πετρέλαιο και αέριο από πιθανή κλιμάκωση στην Ουκρανία - enikonomia.gr
share

“Έκρηξη” τιμών σε πετρέλαιο και αέριο από πιθανή κλιμάκωση στην Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

Έκρηξη τιμών σε πετρέλαιο και αέριο από πιθανή κλιμάκωση στην Ουκρανία βλέπουν αναλυτές και φορείς της αγοράς. Για το θέμα μίλησε ο καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο Audencia Business School, Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος στο OPEN.
“Εάν έχουμε άσχημη εξέλιξη με εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε μια εκτόξευση των τιμών προς τα πάνω” σημείωσε ο ίδιος.


” Ενεργειακά αυτό θα μας επηρεάσει μετά για κάποιους μήνες”, προσθέτει .

Πρόεδρος πρατηριούχων υγρών καυσίμων Αττικής: Η τιμή των καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος πρατηριούχων υγρών καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου ανέφερε στο OPEN ότι “η τιμή των καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ άμεσα, το οποίο σημαίνει ότι στην νησιωτική χώρα και στην επαρχία θα φτάσει γύρω στο 2,30 ευρώ με 2,40 ευρώ το λίτρο”.


” Διεθνείς αναλυτές μιλάνε ακόμη για 150 – 170 δολάρια το βαρέλι το οποίο σημαίνει θα υπάρξει μια αύξηση στην τσέπη του καταναλωτή της χώρα μας , γύρω στα 20 με 30 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο βενζίνη”, επισήμανε μεταξύ άλλων.

Πρώην υπουργός ΥΠΕΝ για ενεργειακή τροφοδοσία: Στην Ελλάδα, ίσως το θέμα να μην είναι τόσο οδυνηρό


Στις επιπτώσεις της Ουκρανικής κρίσης αναφέρεται και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

“Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία θα δημιουργούσε πολύ σοβαρά προβλήματα στην ενεργειακή τροφοδοσία όλης της Ευρώπης “, σημειώνει χαρακτηριστικά οκ. Μανια΄της στο Open και προσθέτει ότι “ιδιαίτερα για την Ελλάδα, ίσως το θέμα να μην είναι τόσο οδυνηρό . Διότι η Ελλάδα εξαρτάται σε ένα ποσοστό 40%-45% από τη Ρωσία και το αέριο το οποίο παίρνουμε δεν περνά από την Ουκρανία”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.