Quantcast
ΕΚΤ: Ισχυρή η πιθανότητα νέας μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Ισχυρή η πιθανότητα νέας μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ υπάρχει ισχυρή στήριξη για μία περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, αλλά η διάθεση για τη λήψη πιο δραστικών μέτρων είναι ακόμη περιορισμένη, αναφέρει το Reuters μετά από συζητήσεις με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, έναν μήνα πριν την επόμενη συνεδρίασή της.
Με τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να υποχωρούν, η ΕΚΤ θα πρέπει πιθανότατα να λάβει μέτρα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αλλά καθώς δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν και τη συγκρατημένη οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης να συνεχίζεται, ορισμένοι από αυτούς που μίλησαν στο Reuters τάχθηκαν κατά της λήψης δραστικών μέτρων.
Σημείωσαν, ωστόσο, ότι η θέση τους μπορεί να αλλάξει, εάν η τρέχουσα αναταραχή στις αγορές αποδειχθεί ότι έχει διάρκεια και αποτελεί κίνδυνο για την πραγματική οικονομία.
«Είναι πολύ απίθανο να μην κάνουμε κάτι τον Μάρτιο», δήλωσε ο Διοικητής μίας από τις 19 κεντρικές τράπεζες, προσθέτοντας: «Οι νομισματικές συνθήκες έχουν γίνει πιο σφιχτές, οι μακροχρόνιες πληθωριστικές προσδοκίες μειώνονται και η αξιοπιστία διακυβεύεται». «Νομίζω ότι μία μείωση των επιτοκίων είναι μάλλον αναμφισβήτητη», είπε ακόμη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.