Quantcast
ΕΚΤ: Νέα αύξηση 900 εκατ. ευρώ στον ELA - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Νέα αύξηση 900 εκατ. ευρώ στον ELA

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα αύξηση 900 εκατ. ευρώ του ELA, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεβάζοντας το όριο χρηματοδότησης από τα 89,5 στα 90,4 δις ευρώ. Σημειώνεται, ότι το νέο ποσό που χορήγησε στον ELA για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών η ΕΚΤ, είναι αντίστοιχο της προηγούμενης εβδομάδας.

H απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της  ΕΚΤ, για τη νέα ένεση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, ήρθε μετά από εισήγηση του προέδρου Μάριο Ντράγκι, η στάση του οποίου είναι θετική προς την Ελλάδα και η οποία ευθυγραμμίζεται με το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και του Eurogroup.

Είναι δεδομένο ότι διεθνώς το κλίομα βελτιώνεται για την Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο της συμφωνίας με τους εταίρους, με την S&P να αναβαθμίσει τη χώρα κατά δυο βαθμίδες, λόγω της βελτίωσης των συνθηκών ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες.

Θετικά λειτούργησε και η αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, με την πρώτη εκταμίευση κεφαλαίων από τον EFSM στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής γέφυρας που στήθηκε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.