Quantcast
ΕΚΤ: Σαφές μήνυμα ότι θα αρχίσει αγορές κρατικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Σαφές μήνυμα ότι θα αρχίσει αγορές κρατικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Καθαρό μήνυμα ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αρχίσει στις αρχές του 2015 ένα ευρύ πρόγραμμα αγορών στοιχείων ενεργητικού, με επίκεντρο τις αγορές κρατικών ομολόγων, έστειλε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal. 

“Βλέπω ευρύτερη συναίνεση στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα χρειασθεί να κάνουμε περισσότερα” για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό και να τονώσουμε την οικονομία, δήλωσε ο κ. Κερέ.

Οι δηλώσεις του κ. Κερέ έχουν την αξία τους, καθώς υποδηλώνουν ότι η ΕΚΤ έχει φθάσει στο σημείο που πρέπει να λάβει νέα μέτρα και ότι τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας έχουν κινηθεί στο στάδιο του σχεδιασμού ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. “Δεν είναι τόσο πολύ το ερώτημα του αν πρέπει να κάνουμε κάτι, αλλά μάλλον μία συζήτηση για τον καλύτερο τρόπο να το κάνουμε”, δήλωσε, προσθέτοντας: “Εάν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα, θα πρέπει προφανώς να πάμε στα τμήματα της αγοράς που υπάρχει περισσότερη ρευστότητα και αυτός είναι ο λόγος που η αγορά κρατικών ομολόγων είναι η βασική επιλογή, κάτι που δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα αγοράζαμε μόνο κρατικά ομόλογα”. 

Το ευρώ κατέγραψε απότομα απώλειες μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Κερέ, υποχωρώντας κάτω από την ισοτιμία των 1,24 δολαρίων ανά ευρώ. 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.