Quantcast
Έκτακτο επίδομα για αγορά τροφίμων το Πάσχα - Τι απαντά ο Σταϊκούρας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έκτακτο επίδομα για αγορά τροφίμων το Πάσχα – Τι απαντά ο Σταϊκούρας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν ενδέχεται να δοθεί κάποιο έκτακτο βοήθημα σε ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα παρά να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από δημοσιογράφο της ΕΡΤ1.

“Πιθανόν να χρειαστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό να προσθέσουμε πόρους για να καλύψουμε κομμάτι των απωλειών του εισοδήματος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης”, απάντησε. “Γενικώς στην εργαλειοθήκη που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ακρίβειας είναι ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι όσο είναι δυνατόν πιο στοχευμένα. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε αλλά λαμβάνοντας υπόψη και το δημοσιονομικό κόστος της κάθε παρέμβασης”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν “και δυσμενή σενάρια στο τραπέζι για αυτό και κρατάμε κάποιους πόρους και γι’ αργότερα…. που μπορεί να χρειαστούν”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ενδέχεται δοθούν άλλα χρήματα πε΄ρα των 300 εκατ. ευρώ για αυτόν τον μήνα και τον επόμενο.
Μπορεί να χρειαστεί και ο κρατικός προϋπολογισμός να συμβάλει κάποια στιγμή με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο ενεργειακό πεδίο αλλά με βάση τη σημερινή εικόνα, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” αυτό συνεκτιμάται από εμάς .Άρα θα πρέπει να έχουμε στην άκρη κάποιους πόρους για τότε στο δυσμενε΄ς σενάριο .Εκτιμήσεις είναι , προβλέψεις είναι .Για αυτό και πάντα πρέπει να έχουμε κάτι στην άκρη για να βοηθήσουμε για έκτακτες περιστάσεις”.

ΦΠΑ στα τρόφιμα: Θα μειωθεί -Τι λέει ο υπουργός



Μεταξύ α΄λλων ρωτήθηκε εάν ενδέχεται να μειωθεί ο ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα. ” Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά με τα οποία ενεργούμε :

-τον δημοσιονομικό χώρο, όχι μόνο τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες.

– το να είμαστε απολύτως βέβαιοι το ΄ότι οποιαδήποτε παρέμβαση πάει στον πολίτη και δεν χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

-Και τρίτον να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτό θα αφορά την μεσαία τάξη και κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα”, απάντησε ωστόσο επεσήμανε ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει για οποιοδήποτε μέτρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.