Quantcast
Έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια το Πάσχα - Σε ποιους και πώς θα δοθεί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια το Πάσχα – Σε ποιους και πώς θα δοθεί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος πριν από το Πάσχα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών .

Για το επίδομα μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε “δεν θα είναι μόνιμο μέτρο στήριξής” και πρόσθεσε “μιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις που αυτές θα έχουν τη δική τους περίμετρο και τη δική τους στόχευση. Όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε, θα το πούμε μετρημένα, τόνισε. Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα δοθεί Δώρο Πάσχα σε μορφή επιδόματος σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο όπως σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους.

“Εξετάζουμε διάφορα εργαλεία και διάφορες επιλογές πε΄ραν της οριζόντιας στήριξης που γίνεται με τις πολιτικές μας σε μια σειρά από πράγματα” απα΄ντησε και ανέφερε ότι ενδέχεται να λάβουν το επίδομα αυτό και οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και άνεργοι που λόγω του χαμηλού εισοδήματος αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στο να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κύμα της ακρίβειας.

Στην ερώτηση εάν για το επίδομα αυτό θα εφαρμοστεί το μοντέλο Χριστουγέννων, δηλαδή που αφορούσε συνταξιούχους αλλά και δικαιούχους Eλάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είπε όταν η δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στην επιφάνεια διάφορα σενάρια και διάφορες ιδέες που συζητιούνται, προφανώς η κυβέρνηση όταν μετρήσει αυτό που έχει να δώσει και σιγουρευτεί ότι αυτό θα έχει αποτέλεσμα και θα είναι μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, έγκαιρα και πολύ συγκεκριμένα θα το ανακοινώσει.

Επίδομα: Πότε θα αποφασιστεί το εύρος

Όσον αφορά στο πότε αποφασιστεί το εύρος του επιδόματος είπε ” επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας είναι ένας μήνας που είναι κρίσιμος και για τα εισοδήματα και για τα νοικοκυριά και για την πορεία που θα έχουν τα πράγματα στις ανατιμήσεις στην αγορά”.

” Η κυβέρνηση έγκαιρα ανάλογα με τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της θα παρεμβαίνει πέρα από τα οριζόντια μέτρα και πιο στοχευμένα”, ανέφερε .

Επίδομα: Ο αριθμός των δικαιούχων
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πόσοι πολίτες θα λάβουν αυτό το βοήθημα. Δεν ανέφερε τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ωστόσο επεσήμανε πως ” η εικόνα πάντοτε προκύπτει από αντίστοιχες κινήσεις που ε΄χουν γίνει για στήριξη κατηγοριών τέτοιων που είχαμε στο παρελθόν” και υπενθύμισε ότι η στήριξη αυτή δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβρη, αλλά την ίδια ώρα υπενθύμισε ότι
είχε δοθεί διπλάσιο Ελα΄χιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Δεκέμβρη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν επισημοποιηθεί , είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πρέπει να πάρουν τη ενίσχυση αυτή.

Δείτε παρακα΄τω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Σταϊκούρας: «Δώρο Πάσχα» στους ευάλωτους σχεδιάζει η κυβέρνηση, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός



Για το εάν θα δοθεί «Δώρο Πάσχα» στους ευάλωτους πολίτες μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ .

Όπως είπε είναι στις σκέψεις μας να δοθεί αυτό το επίδομα . Έχουμε μετρήσει το πώς θα βοηθήσουμε περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά . Συνεπώς ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον μήνα Φεβρουάριο που φαίνεται να είναι πολύ καλή καθώς
τα έσοδα φαίνονται αρκετά αυξημένα σε σχέση με τους στόχους, σημείωσε και ανέφερε ότι εάν η χώρα έχει καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με την ίδια ένταση το επόμενο διάστημα ….θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για να βοηθήσουμε ευάλωτα νοικοκυριά.

Στην ερώτηση εάν το Πάσχα θα δοθεί επίδομα με τον ίδιο τρόπο που είχε δοθεί τα Χριστούγεννα δεν απάντησε επί τούτου . ” Δεν θα σας πω πoιο συγκεκριμένο μέτρο θα είναι. Θα σας πω ότι έχουμε μετρήσει τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον για να βοηθήσουμε στοχευμένα όχι με μόνιμο τρόπο ευάλωτα νοικοκυριά .Οι μόνιμες παρεμβάσεις μας είναι οι φορολογικές”, τόνισε.

” Έχουμε πολλές εναλλακτικές. Έχουμε καταλήξει ότι από αυτές τις εναλλακτικές οι βέλτιστες για τα πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την παροχή κάποιας ρευστότητας σε αυτούς .Και προς αυτήν τη κατεύθυνση σκεφτόμαστε να κινηθούμε μελλοντικά ανάλογα με τις εξελίξεις”,απα΄ντησε.

Τέλος ρωτήθηκε εάν θα δοθεί ένα εφάπαξ βοήθημα στους ευάλωτους πολίτες κοντά στο Πάσχα σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικός χώρος είπε ότι ” μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει εδώ και 3 χρόνια ότι στις επανωτές και διαδοχικές κρίσεις ….πολλές φορές παράλληλες και ταυτόχρονες – είμαστε κοντά στην κοινωνία αλλά πάντα με φειδώ στο πλαίσιο του εφικτού”.



Δείτε παρακα΄τω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.