Quantcast
Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι διευκρινίσεις Σκυλακάκη και Οικονόμου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι διευκρινίσεις Σκυλακάκη και Οικονόμου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ρωτήθηκε εν νέου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

” Όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη ….προφανώς δεν θα μείνουν μόνες τους απέναντι σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουμε”, απάντησε. ” Πάντοτε όμως στα πλαίσια των δυνατοτήτων πληθωρισμού, των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. ..μετρημένα και με σωφροσύνη όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο θα το κάνει, συμπλήρωσε.



Σκυλακάκης: Δεν είναι κλειδωμένο ότι θα δοθεί το έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Open εάν είναι κλειδωμένο ότι η κυβέρνηση θα δώσει πριν το Πάσχα το έκτακτο επίδομα στους πιο αδύναμους πολίτες. Όχι, δεν είναι κλειδωμένο ότι θα δοθεί, απάντησε και πρόσθεσε ” έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη το 2021. Ταχύτερη ανάπτυξη θα δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά “.

Αλλά μας βγάζει από το βραχνά των εξελίξεων, των πολύ αρνητικών τιμών ενέργειας εάν έχουμε θετικές εξελίξεις, πρόσθεσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό εάν θα δοθεί αυτό το επίδομα στους πιο αδύναμους αλλά αυτό θα κριθεί και από το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε εμείς ως Γενικό Λογιστήριο και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το περάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

” Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο …το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τι σημαίνει η επίτευξη του στόχου προϋπολογισμού και αν στο πλαίσιο της επίτευξης αυτού του στόχου υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά το εάν αυτό το επίδομα θα είναι 300 ευρώ είπε ” δεν έχουμε κάνει τέτοιου είδους υπολογισμούς στο οικονομικό επιτελείο. Δεν έχει υπάρξει τέτοιος υπολογισμός στο Γενικό Λογιστήριο για την ώρα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τέτοιους υπολογισμούς μέχρι ωσότου δούμε τι δημοσιονομικό χώρο έχουμε”.

” 30 Aπρλίου είναι το χρονικό σημείο που θεσμικά που εμείς καταθέτουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και εκεί παρουσιάζουμε το καινούργιο μακροοικονομικό σενάριο με τις εαρινές προβλέψεις Κομισιόν”, ανέφερε μεταξύ άλλων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.