Quantcast
Εκτίναξη των ελληνικών CDS στο 42%, πιθανότητα χρεοκοπίας κατά 70% - enikonomia.gr
share

Εκτίναξη των ελληνικών CDS στο 42%, πιθανότητα χρεοκοπίας κατά 70%

δημοσιεύτηκε:

Τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων (Crdit Default Swaps, CDS) εκτινάχθηκαν στα ύψη, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αναθεωρήσει τη συμφωνία της χώρας για το χρέος, αναφέρει το Bloomberg.

Τα ελληνικά CDS για 5ετή ομολόγα σηματοδοτούν πιθανότητα 70% να μη μπορέσει η χώρα να αποπληρώσει το χρέος της από 59% στις 23 Ιανουαρίου.

Το κόστος των CDS για ελληνικό χρέος 10 εκατ. δολάρια ανέρχεται τώρα σε 4,2 εκατ. δολάρια (42%) σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας CMA. 

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας υπήρχαν 743 συμβόλαια CDS για ελληνικά ομόλογα, συνολικού ύψους 759 εκατ. δολαρίων.

Οι πωλητές των CDS κατέβαλαν περίπου 3 δισ. δολάρια σε κατόχους τους, όταν η Ελλάδα υποχρεώσε τους κατόχους τους να τα ανταλλάξουν με ζημιά, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

Ο Τσίπρας έχει δεσμευθεί να αποφύγει μία “καταστροφική σύγκρουση¨με τους πιστωτές της και τις ευρωπαικές κυβερνήσεις, διατηρώντας παράλληλα τις προεκλογικές υποσχέσεις τους για αναδιαπραγμάτευση των όρων του ελληνικού μνημονίου. 

“Κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν επίσημοι πιστωτές είναι πιθανό. Οι ιδιώτες επενδυτές μπορεί να ανησυχούν ότι μπορεί να συμπεριληφθεί στην αναδιάρθρωση και τα ομόλογά τους”, δήλωσε αναλυτής της Rabobank στο Λονδίνο. 

Το κόστος των CDS για ελληνικό χρέος 10 εκατ. δολάρια ανέρχεται τώρα σε 4,2 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας CMA. 

 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.