Quantcast
"Ελ. Βενιζέλος": Αύξηση 24,5% στην κίνηση επιβατών τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

“Ελ. Βενιζέλος”: Αύξηση 24,5% στην κίνηση επιβατών τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Με πολύ υψηλό ρυθμό αυξήθηκε η κίνηση του αεροδρομίου Αθηνών τον Μάρτιο, καθώς ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα προς την πρωτεύουσα. 

Για  πρώτη φορά, τον περασμένο μήνα πέρασαν από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επιβάτες, με την κίνηση να αυξάνεται 24,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 20% και του εσωτερικού κατά 33,2%. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%.

Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου πλησίασε τους 3 εκατ. (2,98 εκατ.) επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 25,7%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει αύξηση 36,9% και του εξωτερικού (+19,7%).

 

                                          Αύξηση των πτήσεων

 

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πτήσεων στο,ν ΔΑΑ, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφθασε τις 31.691, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.