Quantcast
Ελάφρυνση της φορολογίας ζητούν οι εξαγωγείς από την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Ελάφρυνση της φορολογίας ζητούν οι εξαγωγείς από την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

«Η οικονομική ανάπτυξης της χώρας, η δημοσιονομική σταθερότητα και η διατήρηση της Ελλάδας στον πυρήνα των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης διέρχονται νομοτελειακά από την αύξηση των εξαγωγών”, δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, με αφορμή την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο μετασχηματισμός του οικονομικού μοντέλου της χώρας και η εξυπηρέτηση του χρέους της προϋποθέτουν εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών άνω του 35% του ΑΕΠ της χώρας ετησίως, δηλαδή εξαγωγές άνω των 60 δις ευρώ από 55 δις σήμερα, αναφέρει ο ΠΣΕ. 

Το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον μοιάζει ευνοϊκότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια, με την υποχώρηση του ευρώ, την ενίσχυση της ρευστότητας και της κατανάλωσης στην Ευρώπη, λόγω του Προγράμματος της ΕΚΤ, και οι Διεθνείς Οργανισμοί, προβλέπουν για το 2015 αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 5-5,5%.

“Στο πλαίσιο αυτό, ο εξαγωγικός κόσμος της χώρας προσδοκά από τη νέα Κυβέρνηση ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων από φορολογικές επιβαρύνσεις και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε ένα φιλοαναπτυξιακό και φιλοεπενδυτικό επιχειρηματικό πλαίσιο, ώστε να κεφαλαιοποιηθούν οι προσδοκίες για συνέχιση των ρυθμών αύξησης των εξαγωγών στα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου του 2014”. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τη συνέχιση των προσπαθειών για άρση των αντικινήτρων σε επίπεδο γραφειοκρατίας και διαδικασιών, οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να αυξηθούν κατά 30% ή 16 δις το προσεχές διάστημα, διευκολύνοντας τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με πυρήνα την εξωστρέφεια, σημειώνει ο ΠΣΕ. 

“Οι επικείμενες επισκέψεις στην Ελλάδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Προέδρου του Eurogroup, επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον φυσικό γεωστρατηγικό χώρο για τη χώρα, αλλά και την κυριότερη αγορά για τα ελληνικά προϊόντα”, αναφέρει η ανακοίνωση. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.