Quantcast
Ελαιόλαδο με τιμή... Λονδίνου και Παρισιού - Το crash test των φθηνότερων επιλογών - enikonomia.gr
share

Ελαιόλαδο με τιμή… Λονδίνου και Παρισιού – Το crash test των φθηνότερων επιλογών

δημοσιεύτηκε:

Tον λόγο για τον οποίο οι καταναλωτές δεν πρέπει να αντικαθιστούν το ελαιόλαδο με σπορέλαια και ειδικά με καλαμποκέλαιο και σογιέλαιο εξήγησε ο καθηγητής  καρδιολογίας, Χριστόδουλος  Στεφανάδης μιλώντας στο MEGA. «Η αντικατάσταση του ελαιόλαδου με σπορέλαια και κυρίως με καλαμποκέλαιο/ με σογιέλαιο δημιουργεί προβλήματα με τη συνεχή κατανάλωση. Έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι μπορεί να είναι βλαπτικό αυτό για την υγεία της καρδιάς γιατί έχει πολυακόρεστα, τα λιπαρά οξέα. Δηλαδή είναι βλαβερά για την υγεία και ειδικά για την καρδιακή υγεία» τόνισε ο κ. Στεφανάδης.

Τι δείχνει το crash test ελαιόλαδου και ηλιέλαιου

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του MEGA, το crash test ελαιόλαδου και ηλιέλαιο δείχνει:

Α. Ηλιέλαιο:

  • Για την βιταμίνη το ηλιέλαιο έχει 1 mg ανά της κουταλιάς της σούπας.
  • Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστο  λινελαϊκό οξύ.
  • Περιέχει Ω3-Ω6 τα οποία συμβάλλουν στη μείωση κινδύνων για την εμφάνιση των καρδιακών νοσημάτων. Οι ποσότητες όμως  των Ω3 και Ω6  που περιέχονται δεν βρίσκονται σε ισορροπία με αποτέλεσμα  αντί  να παίρνουμε  τις ευεργετικές ιδιότητες να προάγεται η παθογένεση πολλών ασθενειών.

Β. Ελαιόλαδο:

  • Για την βιταμίνη το ηλιέλαιο έχει περισσότερα από 8  mg ανά της κουταλιάς της σούπας.
  • Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ το οποίο συμβάλει στην πρόληψη και την θεραπεία καρδιαγγειακών ή αυτοάνοσων νοσημάτων, μεταβολικών διαταραχών, τραυματισμού του δέρματος και καρκίνου.

Ελαιόλαδο: “Πληρώνουμε τιμές Λονδίνου και Παρισιού”

Σύμφωνα με το MEGA, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δύσκολα θα βρεθεί σε τιμή κάτω από 11,22 ευρώ το λίτρο και αυτό σε προϊόν ιδιωτικής ετικέτας.  Το ηλιέλαιο στο καλάθι του νοικοκυριού ξεκινάει από 1,75 ευρώ το λίτρο.

Για τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο ελαιόλαδο μιλούν οι καταναλωτές στην κάμερα του MEGA.

«Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι τιμές  του ελαιόλαδου στη χώρα μας μας είναι  τιμές Παρισιού, Λονδίνου » είπε  ένας καταναλωτής, ενώ άλλος σχολίασε ότι “ανέβηκε πολύ το λάδι”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.