Quantcast
Ελαιόλαδο: Νέα εφιαλτική πρόβλεψη για την τιμή του τενεκέ- Τι πρέπει να προσέχετε εάν το αγοράζετε από το διαδίκτυο - enikonomia.gr
share

Ελαιόλαδο: Νέα εφιαλτική πρόβλεψη για την τιμή του τενεκέ- Τι πρέπει να προσέχετε εάν το αγοράζετε από το διαδίκτυο

δημοσιεύτηκε:

Νέα εφιαλτική πρόβλεψη για την τιμή πώλησης  ενός τενεκέ ελαιόλαδου. «Διακόσια ευρώ θα πάει ο τενεκές του ελαιόλαδου … άσε τι λένε . Διακόσια ευρώ  θα πάει ο τενεκές», επεσήμανε ο  παραγωγός ελαιόλαδου, Κώστας Μεταξιώτης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του  ΑΝΤ1 με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Σημειώνεται δε πως ένας τενεκές λάδι κοστίζει περίπου 100 ευρώ περισσότερο σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα  το κόστος ενός τενεκέ του ελαιόλαδου έχει πάρει καπέλο από 100% έως και 130% μέσα σε 1 χρόνο. Δηλαδή το κόστος ενός τενεκέ ελαιόλαδου ανέρχεται σήμερα στα 170 ευρώ από 120 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο και από 85 ευρώ που πουλιούνταν πέρυσι.

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησαν οι καταναλωτές για τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο ελαιόλαδο. 

  • « Είναι θάνατος » είπε μια κυρία.
  • « Είναι πανάκριβο το ελαιόλαδο  βρε παιδιά. Δεν το συζητάμε», είπε ένας άλλος καταναλωτής.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική εκτός του ότι ο καρπός στα δέντρα είναι ελάχιστος, δυστυχώς οι πρώτες δοκιμές μας έδειξαν πως  αυτός ο καρπός αυτήν την εποχή δεν έχει λάδι μέσα» επεσήμανε  μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης  ελαιοτριβείου, Νείλος Παπαχρήστου και είπε για το λάδι πως είναι «τόσο μικρή η παραγωγή που τις ελλείψεις τις θεωρώ δεδομένες ».  Αξιοσημείωτο είναι  πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι παραγωγοί στην Αττική μαζεύουν πρόωρα τον καρπό και σκέφτονται  να τοποθετήσουν gps στα δέντρα τους, καθώς τα φαινόμενα των κλοπών είναι καθημερινά,

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Αγοράζουν ελαιόλαδο από αγγελίες χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Υπάρχουν πολίτες που αγοράζουν ελαιόλαδο από αγγελίες χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha, οι διαδικτυακοί έμποροι πωλούν το λάδι από 5 ευρώ το λίτρο την ώρα που η τιμή των παραγωγών είναι στα 8,50 ευρώ το λίτρο για ελαιόλαδο περσινής σοδιάς.  με το φετινό να λάδι να ξεκινά 9,50 ευρώ με 10 ευρώ το λίτρο. Έρευνα που διενήργησε ο Alpha διαπιστώνει  ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που πωλούν ελαιόλαδο μέσω διαδικτύου δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που να διασφαλίζουν τη ποιότητα του ελαιόλαδου ενώ οι περισσότεροι ζητούν να  γίνει πώληση του χωρίς παραστατικά σε ό,τι τιμή αποφασίσουν.
 Πωλητής ελαιόλαδου από το διαδίκτυο μίλησε στην κάμερα του Alpha. «Δεν κόβουμε ούτε τιμολόγιο ούτε τίποτα για αυτό είναι και τέτοια η τιμή τους», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πλέον απόδειξη στην αγορά. «Από μίνι μάρκετ και μπακάλικα με έχουν πάρει και τους πηγαίνω συχνά και σε κρεοπωλεία. Όλος ο κόσμος έχει πάρει λάδι χωρίς τιμολόγιο».
Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν αγοράζετε ελαιόλαδο από το διαδίκτυο 
«Όταν βλέπουμε μια τιμή στο ελαιόλαδο, δελεαστική στο διαδίκτυο και λέει 50 ευρώ ο τενεκές,  ενώ  αυτός πωλείται στην αγορά από 140 ευρώ  μέχρι 160 ευρώ με 170 ευρώ, τότε αυτό  θα πρέπει να μας υποψιάσει»,  ανέφερε άνθρωπος της αγοράς στην κάμερα του Alpha. «Η τιμή του ελαιόλαδου είναι από 7,50 ευρώ μέχρι 8,50 ευρώ αυτήν την περίοδο. Οπότε μοιραία δεν μπορεί ο άλλος να πουλά κάτω του κόστους. Οι καταναλωτές να προτιμούν να αγοράζουν  λάδι από ανθρώπους που γνωρίζουν  ότι είναι ελαιοπαραγωγοί»,  είπε ένας άλλος άνθρωπος της αγοράς.
Την προσοχή των καταναλωτών που αγοράζουν ελαιόλαδο μέσω διαδικτύου εφιστά ο  αντιπρόεδρος Ένωσης Ηρακλείου και ελαιοπαραγωγός, Μύρωνας  Χιλετζάκης. «Ο παραγωγός πέρα από το τιμολόγιο θα πρέπει να έχει και την πιστοποίηση του και να συνοδεύεται και το λάδι του με μια ανάλυση που να έχει κάνει είτε σε ένα ιδιωτικό είτε σε ένα κρατικό εργαστήριο αναλύσεων»,  σημείωσε ο κ. Χιλετζάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. 
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.