Quantcast
Έλατο: Πόσο κοστίζει φέτος και ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή του - enikonomia.gr
share

Έλατο: Πόσο κοστίζει φέτος και ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Αρκετά αυξημένη  είναι φέτος η τιμή στο φυσικό έλατο. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής του OPEN “Ανοιχτή Επικοινωνία”, η τιμή του φυσικού έλατου είναι ακριβότερη κατά 10%-15%  φέτος σε σχέση με πέρυσι. Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ελατοπαραγωγός Ριζούπολης στην εκπομπή του OPEN “Ανοιχτή Επικοινωνία” και είπε πως οι τιμές στα έλατα έχουν αυξηθεί κατά 10 ευρώ με 15 ευρώ φέτος, σε σχέση με πέρυσι.

Εξήγησε δε και τους λόγους για τους οποίους έχουν ανέβει οι τιμές των ελάτων. Αυτό συμβαίνει  λόγω του πετρελαίου, αλλά και επειδή έχουν αυξηθεί τα μεταφορικά κόστη και οι τιμές στα λιπάσματα, ενώ, όπως είπε έχουν αυξηθεί και τα μεροκάματα των εργαζομένων του κλάδου.

Έλατο: Πόσο κοστίζει φέτος και από ποιους παράγοντες καθορίζεται η τιμή του

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ένα έλατο πωλείται φέτος στην τιμή των 70 ευρώ από 60 ευρώ που πωλούνταν πέρυσι. Ωστόσο την ίδια στιγμή επισήμανε πως ένα έλατο 2 μέτρων ηλικίας 17 με 18 ετών πωλείται σήμερα περίπου στα 60 ευρώ.

Επίσης είπε πως η τιμή του ελάτου καθορίζεται μεταξύ άλλων από το ύψος του, από το πόσο στολισμένο είναι αλλά και από το κλάδεμα που του έχει γίνει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.