Quantcast
Έλεγχος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης - enikonomia.gr
share

Έλεγχος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

 

Αναλυτικά στοιχεία για τις επενδύσεις τους θα πρέπει να υποβάλλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εθνική Αναλογιστική Αρχή οι διοικήσεις των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) εντός Απριλίου, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Σκοπός της  απόφασης είναι ο καθορισμός των στοιχείων που υποβάλλονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, του περιεχομένου τους καθώς και του χρόνου σύνταξης και υποβολής τους, με στόχο την θωράκιση του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων και των έλεγχο των επενδύσεων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα επαγγελματικά ταμεία οφείλουν να συντάσσουν πίνακα επενδύσεων στον οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά όλες οι επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, μερίδια σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων, παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα και ακίνητα, οι εκδότες τους, η τιμή κτίσης τους καθώς και η τρέχουσα αξία των επενδύσεων. 

Ο πίνακας επενδύσεων πρέπει να συντάσσεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου και να υπογράφεται από το ΤΕΑ καθώς και από τον Θεματοφύλακά του.

Η τήρηση του πίνακα  οφείλει να είναι συνεχής και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε αυτή να είναι διαθέσιμη σε κάθε περίπτωση εποπτικού ελέγχου και θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή εντός ενός μήνα από τη σύνταξή του.

Για τα 9 Ταμεία που  υφίστανται ήδη, η απόφαση ορίζει πως  οφείλουν να υποβάλλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εθνική Αναλογιστική Αρχή τον πρώτο Πίνακα Επενδύσεων,  με ημερομηνία σύνταξης την 31/3/2015. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.