Quantcast
Ελληνορωσικό Επιμελητήριο: Ανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας - enikonomia.gr
share

Ελληνορωσικό Επιμελητήριο: Ανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Τις προοπτικές που ανοίγονται για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, επεσήμανε η γενική διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Έλενα Κοντράτοβα.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κα Κοντράτοβα, σημειώνει ότι στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία, με την Ρωσία να αναζητεί στρατηγικούς συνεργάτες στην Ανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 100 χρόνια.

Η κα Κοντράτοβα προέβη στην αποκάλυψη ότι το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο προχωρεί στην οικοδόμηση εναλλακτικών δρόμων εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς του φαρμάκου, των κατασκευών και των δομικών υλικών, των Ιατρικών Κέντρων Αποκατάστασης και στην κοσμηματοποιία. Στην ίδια κατεύθυνση έως τα μέσα του 2016, θα έχει παραδοθεί στον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών ολοκληρωμένη νομική και οικονομική πλατφόρμα δημιουργίας μεικτών επιχειρήσεων που θα επιτρέπει την εισαγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που θα παράγονται από κοινού.

Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, που περιγράφεται από μεγέθη, όπως η μείωση του εμπορικού ισοζυγίου κατά 35% -αποτέλεσμα των μέτρων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, του εμπάργκο στις εισαγωγές από κοινοτικές χώρες, το οποίο επέβαλλε η Μόσχα και της εσωτερικής υποτίμησης του ρουβλίου- η κα Κοντράτοβα επιμένει ότι «ευκαιρίες υπάρχουν».

Στο επενδυτικό πεδίο η κ Κοντράτοβα βλέπει για το 2016 μια μεγάλη ευκαιρία με την δυνατότητα έλευσης στην Ελλάδα μεγάλων ρωσικών εταιρειών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ακολουθήσουν και οι μικρομεσαίοι Ρώσοι επιχειρηματίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.