Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Κατά 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι, σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ αυξήθηκε καυά 1,6% στο γ’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση 0,7%.
Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013, έναντι αύξησης 1,7% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του τρίτου τριμήνου στις 14/11/2014.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως η συνολική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 1,6%.
Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές υπηρεσιών σημείωσαν αύξηση 4,7%, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 1,2%.
Μείωση κατέγραψαν και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών καθώς υποχώρησαν κατά 2,5%. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 1,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 9,1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.