Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,8% του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,8% του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης όγκου στο Λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο ενισχύθηκε κατά 0,4%, ωστόσο ο κύκλος εργασιών το ίδιο διάστημα εμφανίστηκε μειωμένος κατά 0,8%.

Μείωση τζίρου 0,8% στο Λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο -Αύξηση 0,4% στον όγκο
Υποχώρηση κατά 0,8% εμφάνισε ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο διάστημα ο Δείκτης Όγκου σημείωσε βελτίωση κατά 0,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών -ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.)- υποχώρησε τον Ιούνιο κατά 0,8% σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015 σημείωσε μείωση κατά 0,4%.

Αντίστοιχα, ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Όγκου, το ίδιο διάστημα ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015 σημείωσε μείωση κατά 0,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι μη εποχικά διορθωμένοι αντίστοιχοι δείκτες διαμορφώθηκαν ως εξής:

– Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά το μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2014, σημείωσε μείωση κατά 1,7% και σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2015 σημείωσε αύξηση κατά 2,2%.

– Ο Δείκτης Όγκου, κατά το μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2014, σημείωσε μείωση κατά 0,4% και σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2015 σημείωσε αύξηση κατά 0,8%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.