Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 11,2% του κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 11,2% του κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική υποχώρηση εμφάνισε ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία, ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών τυπικού τριμήνου ίσης χρονικής διάρκειας, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του γ΄ τριμήνου 2015 παρουσίασε μείωση 11,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2014, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου τριμήνου (β΄ τρίμηνο 2015) υποχώρησε κατά 12%.

Ο ανωτέρω δείκτης, διορθωμένος ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) σημείωσε πτώση 10,7% έναντι του αντίστοιχου δείκτη του γ΄ τριμήνου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του β΄ τριμήνου του 2015 διαμορφώθηκε κατά 6,4% χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του β΄ τριμήνου 2015, ο οποίος ανακοινώθηκε ως προσωρινός στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου, λόγω νέων στοιχείων έχει αναθεωρηθεί από 68,1 σε 68,3 και η ετήσια μεταβολή του από -3,5% σε -3,3%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.