Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Περαιτέρω πτώση στα ενοίκια ακινήτων - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Περαιτέρω πτώση στα ενοίκια ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Νέα μείωση κατά 8,1%  παρουσίασαν οι τιμές ενοικίασης ακινήτων σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία εννεαμήνου της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι τιμές των ενοικίων έχουν αρχίσει να υποχωρούν με όλο και πιο έντονο ρυθμό από το 2012 και μετά.

Ειδικότερα, το 2012, η πτώση περιορίστηκε σε 2,1%, ενώ το 2013, ο ρυθμός μείωσης των ενοικίων διαμορφώθηκε σε 6,8%.Το φετινό εννεάμηνο οι τιμές ενοικίασης μειώθηκαν κατά 8,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Σε πρόσφατη έρευνά της, η αλυσίδα μεσιτικών γραφείων RE/MAX ανέφερε ότι η πτώση των τιμών ενοικίασης στην Αττική διαμορφώνεται φέτος σε 5% κατά μέσο όρο, αλλά σε περιοχές όπως το Παλαιό Ψυχικό και η Φιλοθέη, οι τιμές υποχωρούν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 17%.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη πτώση 15% σημειώθηκε στις βόρειες και δυτικές συνοικίες, με την Ευκαρπία να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση κατά 25%. Ακολουθούν οι ανατολικές συνοικίες με πτώση 7% και με χειρότερη επίδοση στη Θέρμη σε ποσοστό 18%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.