Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων αφορούν μόνο επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων αφορούν μόνο επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στα οποία θα έχει πρόσβαση η ΕΛΣΤΑΤ αφορούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και όχι σε φυσικά πρόσωπα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Σχετικό δηµοσίευµα αναφέρει ότι η ΕΛΣΤΑΤ ζητά 10 εκατομμύρια ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ Ελλήνων,  ενώ από τη Στατιστική επισημαίνεται ότι τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στα οποία θα έχει πρόσβαση η ΕΛΣΤΑΤ, σύµφωνα µε τη διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο Πολυνομοσχέδιο (Ν 4346/2015), αφορούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις-και όχι σε φυσικά πρόσωπα-, και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κατάρτιση των σχετικών στατιστικών και την ενημέρωση του στατιστικού μητρώου επιχειρήσεων που τηρεί η ΕΛΣΤΑΤ.

 «Η διαβίβαση στην ΕΛΣΤΑΤ στοιχείων ταυτότητας των επιχειρήσεων, όπως ο ΑΦΜ, είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της συμπλήρωσής τους, µε επιπλέον στοιχεία, τα οποία είναι διαθέσιμα σε άλλες διοικητικές πηγές ή προέρχονται από στατιστικές έρευνες. Η ΕΛΣΤΑΤ, πέραν των αυστηρών διατάξεων για την τήρηση του στατιστικού απορρήτου που προβλέπονται στον στατιστικό νόμο (Ν. 3832/2010), έχει αναπτύξει τις κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για την ασφαλή υποδοχή των στοιχείων, όσο και για την ασφαλή επεξεργασία τους εντός των εγκαταστάσεών της», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.