Quantcast
Ελβετία: Η Βουλή της χώρας ψήφισε την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου - enikonomia.gr
share

Ελβετία: Η Βουλή της χώρας ψήφισε την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου

δημοσιεύτηκε:

Η ελβετική Βουλή ψήφισε την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου και την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους κατόχους λογαριασμών σε τράπεζές της με χώρες της ΕΕ και άλλες χώρες, σύμφωνα με τα πρότυπα που αποφάσισαν ο ΟΟΣΑ και η G 20.

Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα ψηφίσθηκε το απόγευμα από το μικρότερο σώμα της Βουλής (Staenderat), ενώ προηγουμένως είχε εγκριθεί και από το μεγαλύτερο σώμα (Nationalrat).
Με την απόφαση αυτή, η ελβετική Βουλή επιβεβαίωσε την «ταφή του μυστικού της φοροδιαφυγής), δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Roberto Zanetti.

H Ελβετία έχει υπογράψει ήδη από τον Μάιο συμφωνία με την ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, η οποία θα ισχύσει από το 2018.

Από τη χρονιά αυτή, οι 28 χώρες της ΕΕ θα λαμβάνουν κάθε χρόνο στοιχεία για τους φορολογούμενους τους που έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία. Στα στοιχεία που θα δίνονται, περιλαμβάνονται τα ονόματα, οι διευθύνσεις, οι φορολογικοί αριθμοί και οι ημερομηνίες γέννησης, καθώς και πληροφορίες για το υπόλοιπο των λογαριασμών και των κινήσεων τους.

 

Πηγή: Spiegel OnLine

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.