Quantcast
Ενδιαφέρον PIMCO για τα ελληνικά έντοκα - enikonomia.gr
share

Ενδιαφέρον PIMCO για τα ελληνικά έντοκα

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Ενδιαφέρον για την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, αλλά και για την έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, εξέφρασε αντιπροσωπεία της PIMCO, η οποία συναντήθηκε πριν από λίγο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βρουφάκη.

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε πριν από λίγο, ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας, που θεωρείται ο μεγαλύτερος διαχειριστής ομολόγων στον κόσμο, ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία της διαπραγμάτευσης, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ίδια πηγή τόνιζε, ότι η αντιπροσωπεία της PIMCO, η οποία επισκέφθηκε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ με δική του πρόσκληση, ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα σχέδια της διαπραγμάτευσης και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά τον Ιούνιο.

Σχετικά με την αγορά ομολόγων, η ίδια πηγή τόνιζε με νόημα, ότι η PIMCO δεν ενδιαφέρεται μόνο για μέσο μακροπρόθεσμους τίτλους, αλλά αναζητά ευκαιρίες και στα κρατικά έντοκα γραμμάτια, άρα και τα ελληνικά.

Επίσης, από την ίδια πηγή εκφράζονταν αισιοδοξία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πότε θα υπάρξει τελική συμφωνία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.