Quantcast
Ενεχυροδανειστήρια: 20% αυξήθηκε ο τζίρος τους - Στο «σφυρί» βέρες, κειμήλια, κινητά - enikonomia.gr
share

Ενεχυροδανειστήρια: 20% αυξήθηκε ο τζίρος τους – Στο «σφυρί» βέρες, κειμήλια, κινητά

δημοσιεύτηκε:

Βέρες, συλλεκτικά σπιρτόκουτα, οικογενειακά κειμήλια ανεκτίμητής αξίας ή ακόμη και έναν υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο προσπαθούν να πουλήσουν αρκετοί Έλληνες σε ενεχυροδανειστήρια προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο ιδιοκτήτης καταστήματος αγοράς και πώλησης αντικειμένων, Άγγελος  Μπουκοβίνος στην ΕΡΤ.  Ήρθε ένας κύριος ηλικιωμένος να πουλήσει την βέρα του επειδή ήταν σε δύσκολη οικονομική θέση, σημείωσε. « Φίλησε την βέρα του μπροστά μου και την άφησε στο γραφείο μου για να την πουλήσει. Αυτό μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση» συμπλήρωσε ο κ. Μπουκοβίνος.

Εν συνεχεία αποκάλυψε ακόμη ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη. Όπως είπε, μια ηλικιωμένη πήγε στο μαγαζί με μια σακούλα που περιείχε παλιά σπιρτόκουτα και ήθελε να τα πουλήσει, προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος. « Νόμιζε η γριούλα ότι θα πάρει κάποια χρήματα για τα σπιρτόκουτα. Της έδωσα τα χρήματα που ήταν στον λογαριασμό της ΔΕΗ .Το λέω και ανατριχιάζω ακόμη και τώρα» ανέφερε.

Η ενεργειακή κρίση και η οικονομική δυσπραγία δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα ανέχειας με τον τζίρο των καταστημάτων που αγοράζουν κυριολεκτικά ό,τι μπορεί να διαθέσει ο καθένας, να αυξάνεται κατά περίπου 20%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.