Quantcast
Ενέργεια - Σύνοδος υπουργών στις Βρυξέλλες: Τι θα επιδιώξει αύριο, 26/6 η Ελλάδα - Η απάντηση του κ.Οικονόμου - enikonomia.gr
share

Ενέργεια – Σύνοδος υπουργών στις Βρυξέλλες: Τι θα επιδιώξει αύριο, 26/6 η Ελλάδα – Η απάντηση του κ.Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Για το τι προσδοκά η Ελλάδα από την αυριανή Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας,  που θα γίνει στις  Βρυξέλλες, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

“Είναι μια πολύ σημαντική συνεδρίαση η αυριανή ενόψει των ανησυχιών που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη για την ενέργεια το επόμενο διάστημα”, τόνισε  ο κ. Οικονόμου και αναφέρθηκε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οριζόντια μείωση 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οριζόντια μείωση  15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου έτσι όπως έχει διατυπωθεί από την ίδια,  λαμβάνοντας υπόψη τους μέσους όρους κατανάλωσης της τελευταίας πενταετίας, είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας,  επανέλαβε.

Και  εξήγησε ότι αυτό επί της ουσίας για τη χώρα μας  σημαίνει μείωση 24%.

Τι θα επιδιώξει αύριο η Ελλάδα 

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο τι θα επιδιώξει αύριο η Ελλάδα, στην Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας. “Η Ελλάδα αύριο θα επιδιώξει αλλαγή αυτής της πρότασης, θα επιδιώξει να εξαιρεθεί η χώρα μας από αυτή τη μείωση. Εμείς εκείνο που θα συζητούσαμε  θα ήταν η βάση σύγκρισης να ήταν η περασμένη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας. Θεωρούμε ότι πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι όπως  είχε πρωτο-διατυπωθεί  είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας. Η Ελλάδα αύριο θα επιδιώξει  την εξαίρεση από αυτό. Εάν αποφασιστεί κάποια μείωση, αυτή  να αποφασιστεί με  βάση την προηγούμενη χρονιά και όχι το μέσο όρο της πενταετίας”,  απάντησε.

Θα  λάβει η κυβέρνηση κάποια πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση ;

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα αναλάβει  κάποια πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση  και εάν θα αποστείλει επιστολή  στην  Κομισιόν, προκειμένου να υπάρξει ένας ενιαίος συντονιστικός  ρόλος από όλη την Ευρώπη για το θέμα της ενέργειας, φυσικού αερίου. “Η ελληνική κυβέρνηση – ο ίδιος πρωθυπουργός  έχει καταθέσει σειρά προτάσεων που αφορούν και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και τις τιμές σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ομολόγους του, με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις αυτές. Και κάθε ιδέα και κάθε πρόταση που έχουμε, που είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συμβάλει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θα την μοιραζόμαστε και με τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης, αλλά και με τους αρμόδιους αξιωματούχους  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.