Quantcast
Ενεργειακή «λιτότητα» στις επιχειρήσεις — Κατεβάζουν διακόπτες για εξοικονόμηση - enikonomia.gr
share

Ενεργειακή «λιτότητα» στις επιχειρήσεις — Κατεβάζουν διακόπτες για εξοικονόμηση

δημοσιεύτηκε:

Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και το κύμα ανατιμήσεων στη αγορά αναγκάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση και τους δυσβάστακτους λογαριασμούς.

Πολλές επιχειρήσεις σβήνουν τις εξωτερικές επιγραφές, κλείνουν τα φώτα, χαμηλώνουν τα κλιματιστικά, βγάζουν ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα. Επιχειρηματίες που έχουν δει τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας να εκτοξεύονται ακόμη και κατά 150% λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να μειώσουν το κόστος, σύμφωνα με τον ALPHA.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, «είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα η ενέργεια. Δεν ξέρουμε τι θα γίνουμε, έχουμε πολύ μεγάλη αβεβαιότητα πια».

Κομμωτής υποστηρίζει ότι «το χτένισμα πλέον είναι ακριβότερο από το κούρεμα καθώς το κόστος ενέργειας που καταναλώνει το πιστολάκι, είναι μεγάλο».

Άλλος επιχειρηματίας τονίζει ότι «κόβουμε από παντού. Την πινακίδα την έχουμε κλειστή και γενικά ό,τι κόβεται, κόβεται. Ο ανεμιστήρας είναι κλειστός, ενώ είχαμε πάρει και δεύτερο και δεν τον ενεργοποιήσαμε καν».

Προκειμένου μάλιστα αρκετοί να εξοικονομήσουν ενέργεια, αλλάζουν τις λάμπες ενώ άλλοι χωρίζουν τα μαγαζιά σε τμήματα για να μην ανάβουν όλα τα φώτα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ALPHA:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.