ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται άμεσα η εκκαθάριση του φόρου

ΕΝΦΙΑ

Τροποιητική δήλωση στην εφαρμογή του συστήματος του Taxisnet «Ε9 Περιουσιολόγιο» θα πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων. Αυτό αφορά τους  φορολογούμενους που έχουν εντοπίσει κάποιο λάθος στο εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ.

Διευκρινίζεται πως εάν από τη τροποποιητική δήλωση Ε9 που έχει υποβάλει ο ιδιοκτήτης ακινήτου προκύψει μείωση του βεβαιωθέντος φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε η αρμόδια Εφορία θα του ζητήσει να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές πριν προχωρήσει στην έκδοση του νέου εκκαθαριστικού σημειώματος του ΕΝΦΙΑ.

ΈΝΦΙΑ: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται άμεσα η εκκαθάριση του φόρου μετά την υποβολή τροποιητικών δηλώσεων

Μετά την υποβολή τροποιητικών δηλώσεων Ε9 άμεση εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ γίνεται στις παρακάτω περιπτώσεις. Αναλυτικά:

Το μήνυμα

Στην πράξη διοικητικού προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ  μπορεί να εμφανιστεί μήνυμα στις ειδικές επισημάνσεις ότι λόγω ανεπάρκειας των δηλωθέντων στο έντυπο Ε9 στοιχείων, ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την περίπτωση ε΄ του άρθρου 4Α του ν.4223/2013 ή/και με την ΠΟΛ.1184/2014.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση Ε9 προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις. Η διαδικασία είναι η εξής:

 

 

 

 

Exit mobile version