Quantcast
Ενισχύεται η ρευστότητα του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Ενισχύεται η ρευστότητα του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, περνούν στον προϋπολογισμό τα διαθέσιμα των υπουργείων, ανεξάρτητων φορέων και αποκεντρωμένων διευθύνσεων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, θα περάσουν στον προυπολογισμό τα διαθέσιμα που υπάρχουν σε 468 λογαριασμούς τραπεζών με στόχο να ενισχυθεί η  ρευστότητα του Δημοσίου κατά 500 εκατ. ευρώ με 1 δις ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο αλλά και την αξιοποίηση του αποθεματος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  το οποίο είναι 3 δις ευρώ και τις έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων ,η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να διασφαλιστεί η ρευστότητα του Δημοσίου έως τον Μάρτιο.

Όπως είναι γνωστό εάν η  Ελλάδα δεν εισπράξει το ποσό της  δόσης από Ε.Ε. και ΔΝΤ μέχρι και το τέλος Φεβρουάριου, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει λήξεις 4,5 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Από τα χρήματα αυτά 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ και 1,8 δισ. ευρώ για τόκους και 200 εκατ. ευρώ για προμήθειες και έξοδα δανείων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.