Quantcast
Ενωτική παρέμβαση διαδικτυακής ομάδας λογιστών-οικονομολόγων - enikonomia.gr
share

Ενωτική παρέμβαση διαδικτυακής ομάδας λογιστών-οικονομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Mε το συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ κατεβαίνουν στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας οι λογιστές που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου.


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους,”

  • αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους οικονομολόγους μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, να συστρατευθούν κάτω από μία κοινή προσπάθεια που σκοπό θα έχει την αναβάθμιση του κλάδου, την θωράκιση του επαγγέλματος και την προώθηση θέσεων που θα αποβλέπουν τόσο στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, όσο και σε μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης φορολόγησης και χαρατσιού.
Ζητάμε:
●Αλλαγή του παλαιοκομματικού–πελατειακού συστήματος εκλογής των αντιπρόσωπων της ΣτΑ
● Έκδοση Π.Δ. για την τροποποίηση των άρθρων 8 & 9 του ν. 1100/1980, και την θέσπιση ανώτατου ορίου θητείας (δύο) στα θεσμικά όργανα του ΟΕΕ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εισροή νέων ανθρώπων μέσα στη Διοίκηση, και να πάψει αυτή η συνεχής εδώ και δεκαετίες εναλλαγή των ίδιων προσώπων μέσα στη Κ.Δ.
● Έναν κώδικα δεοντολογίας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του οικονομολόγου-λογιστή αλλά ταυτόχρονα που θα τιμωρεί παραδειγματικά εκείνον που παραβιάζει ηθικά, νομικά ή επαγγελματικά όσα ο κώδικας αναλυτικά θα περιγράφει.
● Όλοι οι αδειούχοι λογιστές να έχουν δικαιώματα ανάλογα των υποχρεώσεων τους και να έχουν ένα δικό τους όργανο με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι .
● Συμμετοχή των λογιστών μέσω του επιμελητηρίου στη σύνταξη φορολογικών νομοσχεδίων που αφορά στο επάγγελμα του λογιστή αλλά και στις φορολογικές επιβαρύνσεις της κοινωνίας, τη συμμετοχή στην σύνταξη των αναπτυξιακών νόμων.
Αρνούμαστε
Την φορολόγηση,
α) πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης
β) της μικρής ακίνητης περιουσίας με οποιονδήποτε νόμο, τέλος ή εισφορά
γ) την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με μόνιμες «έκτακτες» εισφορές και τέλη χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς δικαιολογία.
Αρνουμαστε να συνεχίσουμε την άμισθη εργασία για λογαριασμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών.
Στεκόμαστε από την αρχή δίπλα στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στενάζουν κάτω από πολιτικές εξόντωσης και φτωχοποίησης .
Καλούμε όλους τους οικονομολόγους-λογιστές αλλά και όλα τα μέλη του ΟΕΕ να συστρατευθούν μαζί μας
. Η αξιοπρέπεια των λογιστών περνάει από το Οικονομικό επιμελητήριο στις 11 Δεκεμβρίου 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.