Quantcast
Ένστολοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη μάχιμη πενταετία - enikonomia.gr
share

Ένστολοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη μάχιμη πενταετία

δημοσιεύτηκε:

Καλά νέα φέρνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο το υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τους ένστολους. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω νομοσχέδιο, το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» δηλαδή της αναγνώρισης έως και 5 επιπλέον ετών ασφάλισης επεκτείνεται σε όλους τους ενστόλους και θα πρέπει να καταβάλουν και τις αντίστοιχες εισφορές.

Αυτό σημαίνει ότι οι ένστολοι που εξαιρούνταν από αυτή τη «μάχιμη πενταετία» πλέον αποκτούν και αυτοί το δικαίωμα αυτό. Αυτό αφορά μεταξύ άλλων ορισμένες κατηγορίες πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών και υπηρετούντων στην αεροπορία, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας» διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ενστόλων (στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική). Επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς δεν διαταράσσεται ο εσωτερικός σχεδιασμός για την πλήρωση των αναγκών των διαφορετικών μονάδων από αιτήματα για μεταθέσεις σε μονάδες που δικαιολογούσαν την αναγνώριση «μάχιμης πενταετίας»

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.