Quantcast
Enterprise Greece – Σμυρλής: Στηρίζουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Enterprise Greece – Σμυρλής: Στηρίζουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

Την εργαλειοθήκη εξωστρέφειας που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Εξωτερικών παρουσίασε ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, κατά την επίσκεψή του σε επιχειρήσεις-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ).

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΒΕΠ, Γιώργου Παπαμανώλη-Ντόζα, με τη συμμετοχή, επίσης, του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα και του βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μελά.

Ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις νέες υπηρεσίες που διευκολύνουν και εξασφαλίζουν τις εξαγωγές και προσφέρονται από την νέα Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων, Export Credit Greece.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο γγ ΔΟΣΕ δήλωσε: «Στηρίζουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, καλούς μισθούς και βάζει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

«Mε την πολυεπίπεδη δουλειά της Enterprise Greece, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, άνοιξαν δρόμοι στην ελληνική επιχειρηματικότητα που δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα διαύλων και πραγματικής επιχειρηματικής συνεργασίας σε πολλές χώρες και σήμερα επωφελούνται επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανοίξει νέες προοπτικές.

Στόχος για την Enterprise Greece είναι το Εθνικό Μητρώο Εξαγωγέων. Υπάρχει ήδη συμφωνία με την Ένωση Περιφερειών για τη δημιουργία ενός Γραφείου Εξωστρέφειας σε κάθε περιφέρεια με την ευθύνη της λειτουργίας στα επιμελητήρια, ώστε το αγαθό της εξωστρέφειας να φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Σμυρλής.

Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκε ο γγ ΔΟΣΕ δραστηριοποιούνται στους τομείς του μηχανολογικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού, της τεχνολογίας, της οινοποιίας και της οξοποιίας και έχουν -κυρίως- εξαγωγική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.