Quantcast
Έως τις 30 Απριλίου το σχέδιο για το Χρηματιστήριο Ενέργειας - enikonomia.gr
share

Έως τις 30 Απριλίου το σχέδιο για το Χρηματιστήριο Ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 30 Απριλίου ζήτησε ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προκειμένου να καταθέσει το επενδυτικό σχέδιο για τη λειτουργία της νέας εταιρείας, του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕΧΕ ΑΕ), η οποία θα δημιουργηθεί με τη διαδικασία της απόσχισης και εισφοράς κλάδου.

Ο νόμος (4512/2018) δίνει περιθώριο ως τις 17 Απριλίου στον ΛΑΓΗΕ, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί δεκαπενθήμερη παράταση, καθώς το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποσταλεί και το αντίστοιχο business plan για την άλλη εταιρική οντότητα, τον Φορέα Εκκαθάρισης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την εκκαθάριση και τον διακανονισμό της αγοράς.

Πάντως, η ΡΑΕ αναμένεται ότι θα έχει δώσει την έγκρισή της ως τις 17 Ιουλίου ώστε να λειτουργήσουν τρεις από τις τέσσερις αγορές που θα δημιουργηθούν, δηλαδή η προημερήσια, η ενδοημερήσια και η αγορά εξισορρόπησης. Οσον αφορά την προθεσμιακή αγορά, η εποπτεία της αποτελεί υποχρέωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.