Quantcast
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: Συζητά την καταγραφή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών - enikonomia.gr
share

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: Συζητά την καταγραφή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

δημοσιεύτηκε:

Την καταγραφή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, σε όλη τη χώρα, συζήτησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ), Ιωάννα Σεληνιωτάκη.

Η καταγραφή, όπως αναφέρθηκε, θα επιχειρηθεί με τη στενή συνεργασία των επιμελητηρίων με την ΔΕΙΑ.

Διευκρινίστηκε ότι για την εγγραφή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο ΕΕΑ δεν θα ζητηθεί βεβαίωση επαναπιστοποίησης για την τρέχουσα και τις επόμενες χρονιές, μέχρι και το 2020, όπου θα απαιτηθεί για την εγγραφή μελών να υπάρχει συνολική βεβαίωση παρακολούθησης 75 ωρών για την προηγούμενη πενταετία (έτη από 2015 έως και 2019).

Ακόμη, γνωστοποιήθηκε ότι η ΔΕΙΑ θα παρουσιάσει στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες με ενημερωτική εκδήλωση τις επιπτώσεις της Solvency στη διαμεσολάβηση, ενώ διευκρινίστηκε ότι στο θέμα της ΑΣΠΙΣ και το ΕΕΑ θα απευθυνθεί στον αρμόδιο Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ, Γιώργο Πάσχα, που είναι αρμόδιος, για να συζητηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Επίσης, επιλύθηκαν ερμηνευτικά θέματα για τα «δικαιώματα συμβολαίου», καθώς και για την άσκηση των βαθμίδων του επαγγέλματος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, για τα οποία και θα υπάρξουν ενέργειες και αναλυτικότερη προσέγγιση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.