Quantcast
ΕΠΑνΕΚ: Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

ΕΠΑνΕΚ: Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Μια σημαντική αλλαγή έγινε στην 15η  Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Σχεδίων της Δράσης  του ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»)  με τον τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Αυτή αφορά την παράταση της προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων.  Δηλαδή μετά την τροποποίηση της Πρόσκλησης η προθεσμία αυτή  δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 51 μήνες και 132 ημέρες συνολικά από 48 μήνες και 132 ημέρες, όπως ίσχυε.

Αναλυτικά η Πρόσκληση  αναφέρει τα εξής:

Χρονοδιάγραμμα δράσης

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους  48 μήνες και  132 ημέρες συνολικά από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης. Σε περίπτωση που προθεσμία ορισθείσα κατά τα ανωτέρω λήγει σε μη εργάσιμη ημέρα, αυτή παρατείνεται μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

Όταν με βάση την ανωτέρω ορισθείσα χρονική διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών έργων η προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου είναι μεταγενέστερη από την 31-12-2023, τότε ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης η 31-12-2023.  Επισημαίνεται ότι οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου (π.χ. άδεια δόμησης) απαιτείται να έχουν εκδοθεί μέχρι και την πρώτη (1η) εκταμίευση δημόσιας επιχορήγησης (εξαιρούμενης της προκαταβολής).

Αντικαθίσταται ως εξής:

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους  51  μήνες και 132 ημέρες συνολικά από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης. Σε περίπτωση που προθεσμία ορισθείσα κατά τα ανωτέρω λήγει σε μη εργάσιμη ημέρα, αυτή
παρατείνεται μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

Όταν με βάση την ανωτέρω ορισθείσα χρονική διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών έργων η προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου είναι μεταγενέστερη από την 31-12-2023, τότε ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης η 31-12-2023. Επισημαίνεται ότι οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου (π.χ. άδεια δόμησης) απαιτείται να έχουν εκδοθεί μέχρι και την πρώτη (1η) εκταμίευση δημόσιας επιχορήγησης (εξαιρούμενης της
προκαταβολής).

Β. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναγραφόμενα στην απόφαση με Α.Π. 5732/713/Α3/07.11.2017 (ΑΔΑ: ΩΞ16465ΧΙ8-Ο4Θ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με τα συνημμένα αυτής παραρτήματα ως αναπόσπαστο μέρος της.

Διαβάστε ολόκληρη την πρόσκληση  εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.