Quantcast
Επανεξετάζεται η Golden Visa - Έρχονται μέτρα για την ασφάλιση κατοικίας - enikonomia.gr
share

Επανεξετάζεται η Golden Visa – Έρχονται μέτρα για την ασφάλιση κατοικίας

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγές και στο καθεστώς χορήγησης την Golden Visa.   Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και την χορήγηση κινήτρων για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης στον τομέα των ακινήτων αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του φόρου 15% που επιβάλλεται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Σε περιοχές στον Ταύρο, στον Βοτανικό, περιοχές οι οποίες είναι κοντά στο κέντρο της Αθήνας, δρομολογούνται σημαντικές επενδύσεις. Αλλά δεν πρέπει να είναι περιοχές οι οποίες να μην έχουν και κατοικίες. Άρα τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Το πώς θα βάλουμε περισσότερα διαμερίσματα στην αγορά δίνοντας τη δυνατότητα σε κλειστά διαμερίσματα να μπορέσουμε να τα επισκευάσουμε, ανέφερε.

«Πώς, ενδεχομένως, χρησιμοποιούμε μέχρι και το εργαλείο της Golden Visa. Η Golden Visa, έτσι όπως είχε δρομολογηθεί, ουσιαστικά έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητα της. Αλλά, σκέφτομαι, γιατί να μην δώσουμε τη δυνατότητα απόκτησης Golden Visa σε όποιον αγοράζει ένα διατηρητέο με υποχρέωση να το επισκευάσει. Αυτόματα, κατευθύνουμε επενδυτικά κεφάλαια σε μια κατηγορία ακινήτων», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

 Τι είπε για τον φόρο 15% στο ασφάλιστρο κατοικίας 

«Το εξετάζουμε αυτό. Τι θέλουμε; Έχουμε χαμηλά ποσοστά ιδιωτικής ασφάλισης. Και, πράγματι, σε μια εποχή μεγάλων φυσικών καταστροφών δεν μπορεί πάντα το κράτος από μόνο του να επωμίζεται όλο το κόστος της αποκατάστασης.

Θα διαθέσουμε περισσότερους πόρους, θέλω να αναφέρω ότι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αυξάνουμε το αποθεματικό για τις φυσικές καταστροφές από 300 στα 600 εκατομμύρια από το 2024. Αχρείαστα να είναι, αλλά πρέπει να υπάρχουν.

Είδαμε στη Θεσσαλία πόσο μεγάλη οικονομική επιβάρυνση μπορεί να προκύψει από μια θεομηνία, όπως αυτή που δυστυχώς κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να αυξήσουμε τα ποσοστά της ιδιωτικής ασφάλισης έτσι ώστε να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή του βάρους. Η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για την ασφάλεια…» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα.

«Δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω συγκεκριμένα σήμερα, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα για να ενθαρρύνουμε την ιδιωτική ασφάλιση».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.