Quantcast
Επιχειρηματικά δάνεια: Έρχεται πρόγραμμα για την πληρωμή των τόκων- Ποιους αφορά και τι ισχύει για τα χρεολύσια - enikonomia.gr
share

Επιχειρηματικά δάνεια: Έρχεται πρόγραμμα για την πληρωμή των τόκων- Ποιους αφορά και τι ισχύει για τα χρεολύσια

δημοσιεύτηκε:

Εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την πληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, όπως είχε γίνει την άνοιξη. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός , Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
“Τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο θα πληρώσουμε εμείς τους τόκους για όλα τα επιχειρηματικά δάνεια που ήταν ενήμερα και που έπεσαν μέσα στην πανδημία” είπε και τόνισε ότι ” μόνο αυτού του γεγονότος στέκονται οι επιχειρήσεις . Όταν λήξει το τρίμηνο της επιδότησης των τόκων από το υπουργείο Ανάπτυξης και την πλατφόρμα, όπως την περασμένη φορά, θα έχουμε μέχρι τότε ετοιμάσει το πρόγραμμα Γέφυρα 2 με το υπουργείο Οικονομικών και θα πληρώνουμε για τους επόμενους 9 μήνες και τόκο και χρεολύσιο, όχι ολόκληρο, όχι το 100% τις 100% όπως γίνεται με την Γέφυρα σε ποσοστά, που κλιμακωτά το ποσοστό θα πέφτει θα ξεκινάει από ψηλά, προϊόντος του χρόνου θα πέφτει”.
“Η κεντρική ιδέα των δύο υπουργείων, των υπουργείων Οικονομικών και των υπουργείων Ανάπτυξης είναι: Πρώτον να μην αφήσουμε καμία επιχείρηση μόνη της αντιμέτωπη με τα επιχειρηματικά της δάνεια εντός αυτής της λαίλαπας .Και δεύτερον να βοηθήσουμε με το καλό όταν περάσει η πανδημία να ξανά πάρει εμπρός η επιχειρηματική δραστηριότητα αυτών των υγειών επιχειρήσεων .Δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις μόνες τους. Το τονίζω δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις μόνες τους .Όπως κάναμε το Γέφυρα για τα σπίτια θα γίνει και για τις επιχειρήσεις”, συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.