Quantcast
Επιχειρηματικότητα: Παρατείνονται τρεις δράσεις ενίσχυσης - Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

Επιχειρηματικότητα: Παρατείνονται τρεις δράσεις ενίσχυσης – Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνονται κατά έξι μήνες οι καταληκτικές ημερομηνίες υλοποίησης ενταγμένων έργων στις 3 δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κρίση της πανδημίας στην Οικονομία. Αυτό αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αρμόδιου για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη.
Οι δράσεις που παρατείνονται κατά 6 μήνες είναι οι ακόλουθες :
• Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
• Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
• Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων συγχρηματοδοτούνται περισσότερα από 9.000 επιχειρηματικά σχέδια για τα οποία η συνολική εγκεκριμένη επιχορήγηση ανέρχεται σε 265,8 εκ ευρώ.
Καθώς είναι σαφές ότι η πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει δυσκολίες στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις που υλοποιούν, θα έχουν 6 μήνες επιπλέον για να ολοκληρώσουν τα έργα τους χωρίς επιπτώσεις στον αρχικό σχεδιασμό τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.