Quantcast
Επιχειρήσεις καλλυντικών: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί της ΣΣΕ των αισθητικών - enikonomia.gr
share

Επιχειρήσεις καλλυντικών: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί της ΣΣΕ των αισθητικών

δημοσιεύτηκε:

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  για την  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( Σ.Σ.Ε)  των αισθητικών που απασχολούνται σε επιχειρήσεις καλλυντικών.

«Κηρύσσουμε γενικώς υποχρεωτική την από 12.10.2022 Σ.Σ.Ε. «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών με την ειδικότητα του/της συμβούλου ομορφιάς/αισθητικού», με Π.Κ. 27/18.10.2022, για όλους τους εργοδότες και εργαζομένους του επαγγέλματος στον κλάδο, που αυτή αφορά», σημειώνεται στην απόφαση.

Σημειώνεται δε πως η  Π.Κ. 27/18.10.2022 αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: 

Βασικοί μισθοί

Από την  έναρξη ισχύος αυτής της ΣΣΕ οι βασικοί μισθοί των συμβούλων ομορφιάς /αισθητικών καθορίζονται ως εξής:

Εφόσον κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας ΣΣΕ, ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός υπερβεί το μισθό του πρώτου μισθολογικού κλιμακίου (0-2 έτη προϋπηρεσίας ) της ΣΣΕ,  ο τελευταίος  θα αυξηθεί αυτομάτως και θα  εξισωθεί με τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό.

Η εν λόγω αύξηση θα αφορά αποκλειστικώς και μόνο το μισθό του πρώτου μισθολογικού κλιμακίου ( 0-2 έτη προϋπηρεσίας) της ΣΣΕ  και θα έχει ως ημερομηνία ενάρξεως ισχύος την ημερομηνία δημοσιεύσεως στο ΦΕΚ της σχετικής με την αύξηση του νομοθετημένου κατώτατου μισθού υπουργικής αποφάσεως του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε ολόκληρη την Π.Κ. 27/18.10.2022 εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.