Quantcast
Επίδομα 800 ευρώ: Όλες οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Επίδομα 800 ευρώ: Όλες οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Έως σήμερα, Παρασκευή, 10 Απριλίου του 2020 θα πρέπει οι εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω κορονοϊού να υποβάλουν αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα ” Εργάνη” για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ. Σημειώνεται ότι, μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, οι εργοδότες μπορούν από τις 11 έως τις 13 Απριλίου να διορθώσουν τυχόν λάθη που μπορεί να προκύψουν σχετικά με την αποζημίωση.
Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ θα γίνουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.
Επίσης, για τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών από τις 21 έως τις 23 Απριλίου. Επομένως, οι δεύτερες πληρωμές θα γίνουν από τις 27 έως τις 30 Απριλίου. Ο τρίτος γύρος πληρωμών προγραμματίζεται από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.
Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με τον ΑΦΜ τους θα μπορούν ξανά να υποβάλουν δήλωση μετά τις 10 Απριλίου, καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.