Quantcast
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Περικοπή από 15.312 υπαλλήλους - Τι θα αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ - enikonomia.gr
share

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Περικοπή από 15.312 υπαλλήλους – Τι θα αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ τις τελικές αποφάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις σχετικά με το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ που έγινε χθες για το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής η κοινή διαπίστωση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ ήταν ότι το πόρισμα δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που, τόσο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όσο και οι Ομοσπονδίες είχαν θέσει το προηγούμενο διάστημα. Το αντίθετο. Με το πόρισμα περικόπτεται το επίδομα από 15.312 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20%.

Το πόρισμα της Επιτροπής απορρίφθηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους και συζητήθηκε η οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για την περικοπή του επιδόματος, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.