Quantcast
Ζαχαράκη: Τι θα πει σήμερα για επίδομα γέννησης, πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» και άτομα με αναπηρία - enikonomia.gr
share

Ζαχαράκη: Τι θα πει σήμερα για επίδομα γέννησης, πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και άτομα με αναπηρία

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα στις 2.30 μμ θα μιλήσει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ,Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για τις τρεις διατάξεις αρμοδιότητας της (την αύξηση του επιδόματος γέννησης,  για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και  για ταVouchers ΚΔΑΠ ΑμεΑ) που ψηφίζονται με το νομοσχέδιο του  υπουργείου  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

• ⁠Την αύξηση του επιδόματος γέννησης.    

Το ποσό αυξάνεται από 400 ευρώ για το πρώτο παιδί και κλιμακωτά φτάνει έως και 1.500 ευρώ για τέσσερα (4) ή περισσότερα παιδιά. Προβλέπεται δε, αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, για κάθε παιδί που γεννήθηκε μέσα στο 2023.

•  Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» (50 εκατ. ευρώ) 

Προβλέπεται πλέον η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων. Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Τέλος, με την ρύθμιση το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, ύψους 50 εκ., με την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων από τον τακτικό του προϋπολογισμό και στόχο την άμεση εκκίνηση υλοποίησης του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται:

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω Νοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.
Στόχος η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.

•  Vouchers ΚΔΑΠ ΑμεΑ (18 εκατ. ευρώ)

Προβλέπεται η χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμπληρωματικά με τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, παροχών που απευθύνονται σε δικαιούχους ατόμων με αναπηρία και αφορούν την πρόσβαση σε δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.