Quantcast
Επίδομα για Ένοπλες δυνάμεις: Για ποιους και πόσο αυξάνεται - Τι προβλέπει η ΚΥΑ - enikonomia.gr
share

Επίδομα για Ένοπλες δυνάμεις: Για ποιους και πόσο αυξάνεται – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

δημοσιεύτηκε:

Προσαυξάνεται το επίδομα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων αλλά και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ειδική αποστολή, όπως αναφέρεται σε σχετική Κοινή Απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκου  Παναγιωτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ το επίδομα ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας προσαυξάνεται για το κάτωθι προσωπικό:

  • Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που ευρίσκονται σε αποστολή καθώς και το προσωπικό που αποσπάται σε αυτά, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους,
  • Των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή.

Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της υποπαρ. 1α λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της αποστολής, όπως παρακάτω:

  • 20 ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εντός Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ,
  • 60 ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.

Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της υποπαρ. 1β λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της ειδικής αποστολής, όπως παρακάτω:

  • 60 ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εντός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ,
  • 100 ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων,  ύστερα από εισήγηση των Ανώτατων Συμβουλίων των οικείων Κλάδων, καθορίζει τις αποστολές – ειδικές αποστολές της παρ. 1 για τη εφαρμογή της παρούσης, καθώς και το ετήσιο όριο ημερών αποζημίωσης ανά κατηγορία δικαιούχων, ώστε η ετήσια δαπάνη να μην υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ ετησίως.

Η ανωτέρω προσαύξηση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Ιανουαρίου 2023.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.