Quantcast
Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι τελευταίες διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ για την πληρωμή - enikonomia.gr
share

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι τελευταίες διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ για την πληρωμή

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους έδωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Η ημερομηνία καταβολής του προσωπικής διαφοράς είναι η 31η Μαρτίου. Θα γίνει μια εμβόλιμη πληρωμή σε 1.112.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά » είπε ο κ. Τσάπαλος  και ξεκαθάρισε πως « δεν χρειάζεται να γίνει κάποια αίτηση για την χορήγηση του επιδόματος. Αυτό θα πιστωθεί και αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 31 Μαρτίου και όχι στις 30  Μαρτίου το απόγευμα. Αλλά το επίδομα θα δοθεί στις 31 Μαρτίου με εμβόλιμη πληρωμή και όχι όπως γίνεται με τις συντάξεις». Και συνέχισε λέγοντας πως « το επίδομα θα το δουν αυτοί που είχαν προσωπική διαφορά και δεν κατάφεραν να την σβήσουν, να την εξαλείψουν με τις αυξήσεις που δώσαμε το προηγούμενο δίμηνο».

Τελευταίες διευκρινίσεις για τις πληρωμές

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσάπαλος μίλησε και για τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι. «Το επίδομα είναι κλιμακούμενο. Το ποσό είναι από 200 ευρώ έως 300 ευρώ (200 ευρώ, 250 ευρώ και 300 ευρώ). Από τι εξαρτάται το τι θα λάβει ο καθένας; Αυτό εξαρτάται από το ύψος της σύνταξης του αλλά και από το εάν το προηγούμενο δίμηνο είδε κάποιου είδους ωφέλεια, κάποιου είδους αύξηση από αυτές που δώσαμε. Όπως για παράδειγμα, το 7,75% της μόνιμης αύξησης που δόθηκε στις συντάξεις ή την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης .Όσο μικρότερη σύνταξη είχαν ασφαλισμένοι τόσο περισσότερα θα είναι τα χρήματα του επιδόματος που θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους»  σημείωσε. 

Επίσης είπε ότι πλειοψηφία των συνταξιούχων θα πάρει επίδομα 300 ευρώ και όχι 200 ευρώ ή 250 ευρώ.« Περίπου 560 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν 300 ευρώ στους λογαριασμούς τους και τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. Δηλαδή δεν πρόκειται ο συνταξιούχος να λάβει τώρα λιγότερα από 300 ευρώ  δηλαδή 280 ή 270 ευρώ επειδή παρακρατήσαμε κάποιον φόρο ».

Ξεκαθάρισε δε πως το ποσό του επιδόματος  που θα δοθεί στους δικαιούχους είναι « αφορολόγητο, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο.  Αυτό σημαίνει πως οι δικαιούχοι του επιδόματος  δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε τώρα αλλά ούτε και μελλοντικά όταν κάνουν την φορολογική τους δήλωση . Οπότε είναι ένα ατόφιο ποσό αυτό το οποίο θα λάβουν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.