Quantcast
Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα γίνουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη θα γίνουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για «όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου. Έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε» συμπλήρωσε.

Το επίδομα αυτό αναμένεται να δοθεί κλιμακωτά και το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα αγγίζει και τα 300 ευρώ. Αυτό θα δοθεί  σε συνάρτηση με μια σειρά παραγόντων (π.χ. το εισόδημα αλλά και τι ποσά έχει εισπράξει ο συνταξιούχος από τις μέχρι τώρα ενισχύσεις).

Πώς θα δοθεί το επίδομα

Για το επίδομα προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων μίλησε χθες και ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος. Το επίδομα αυτό αφορά «περίπου 150.000 ασφαλισμένους συνταξιούχους που δεν έλαβαν καμία αύξηση από αυτές τις που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Όχι μόνο το 7, 5% δεν είδαν λόγω της μεγάλης προσωπικής διαφοράς, δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου του 2022, ούτε είδαν ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά ούτε και από την 4η ετήσια αύξηση από το νόμο Βρούτση», τόνισε ο κ.Τσάπαλος.

«Το επίδομα θα μπει κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα δικαιολογητικό» επεσήμανε.  «Προς το παρόν τουλάχιστον, αυτοί οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα. Διερευνούμε κάποιες δυνατότητες, όπως το αν μπορούμε να δώσουμε αυτό το έκτακτο επίδομα και σε περισσότερους συνταξιούχους. Δηλαδή σε συνταξιούχους που δεν είδαν ακέραια το 7,75%, αλλά είδαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2%, 3%, 3,5%, ακριβώς γιατί είχαν μια μικρή προσωπική διαφορά ή και σε συνταξιούχους που δεν είδαν καθόλου το 7,75% είδαν όμως μια μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, γιατί είναι με εισοδήματα από 1000 ευρώ και πάνω. Αλλά αυτή η ωφέλεια ήταν μικρή. Για παράδειγμα άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ δεν είδαν σημαντική ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Ήταν 4 με 5 ευρώ μηνιαίως. Οπότε εξετάζουμε αν μπορούμε και αυτούς τους ανθρώπους να τους εντάξουμε μέσα σε αυτή την έκτακτη παροχή», σημείωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.