Quantcast
Επιδότηση καυσίμων αλά freedom pass – Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Επιδότηση καυσίμων αλά freedom pass – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Με ηλεκτρονικό… «κουπόνι» στα πρότυπα του freedom pass η επιδότηση για τα καύσιμα: Κάθε δικαιούχος θα παίρνει περίπου 40 ευρώ επιστροφή από το Κράτος για προμήθεια 180 λίτρων καυσίμων σε διάστημα 3 μηνών. Η διαδικασία της επιστροφής των χρημάτων θα γίνεται μέσα από μια ειδική πλατφόρμα, ανάλογη με εκείνη που είχε υιοθετηθεί για τους εμβολιασμένους νέους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιδότηση στα καύσιμα, δηλαδή στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, θα γίνει με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων, στα πρότυπα του freedom pass.

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου.

Η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 λεπτών το λίτρο.

Το ποσό που θα περιέχει η «κάρτα» του θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Να σημειωθεί ότι όταν είχε υιοθετηθεί η διαδικασία αυτή για τους νέους εμβολιασμένους ήταν εξαιρετικά απλή, αφού ουσιαστικά εκδιδόταν μία κάρτα μέσω του freedompass.gov.gr

Η αίτηση γινόταν σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email.

Αν κάποιος δεν διέθετε κωδικούς Taxisnet ή απορρίπτεται η αίτησή του λόγω ασυμφωνίας στοιχείων, η διαδικασία μπορούσε να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Την επόμενη ημέρα, ο δικαιούχος λάμβανε SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.