Quantcast
Επιδότηση στα καύσιμα: Διευκρινίσεις Σταϊκούρα και Οικονόμου για την επέκταση του μέτρου - enikonomia.gr
share

Επιδότηση στα καύσιμα: Διευκρινίσεις Σταϊκούρα και Οικονόμου για την επέκταση του μέτρου

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα δοθεί επιδότηση στα καύσιμα και μετά το Ιούνιο στους ιδιοκτήτες των ΙΧ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο του MEGA o υπουργός Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας .

” Είναι πολύ νωρίς για να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Δε θα απαντήσω σε κανένα πρόσθετο μέτρο εκτός αυτών που ήδη έχουμε ανακοινώσει” απάντησε ο υπουργός και εξήγησε ότι ” ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί αυτά τα μέτρα.  Τώρα είμαστε στη διαδικασία να δημιουργήσουμε την πλατφόρμα όπως είχαμε δεσμευθεί έτσι ώστε να επιδοτήσουμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι δημιουργείται και πάλι ένας δημοσιονομικός χώρος ,δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ότι  υπάρχει η φημολογία ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει αυτήν τη  επιδότηση  το Ιούλιο και τον Αύγουστο στους πολίτες .

” Σε φημολογίες δεν μπορώ να απαντήσω”, σημείωσε ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι  ” έχει αποδειχτεί τα τελευταία τρία χρόνια ότι πρώτα σχεδιάζουμε, πρώτα βρίσκουμε τους πόρους και στη συνέχεια συλλογικά, συνεκτικά ως κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο ανακοινώνουμε τα μέτρα. Άρα θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος έτσι όπως εξελίσσεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού και ανάλογα θα πράξουμε “.

” Aλλά πριν υλοποιήσουμε τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, να ανακοινώνουμε πρόσθετα νομίζω ότι προκαλούμε σύγχυση για αυτό και θα μείνω σταθερός στην άποψη μου. Υπάρχει πρόβλημα, το πώς θα αντιδράσουμε και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Είναι μια συζήτηση την οποία θα κάνουμε με τον Πρωθυπουργό”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

βενζίνη

Όσον αφορά στο εάν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης  είπε ” Η επιστολή που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στην Ευρώπη, λέει το εξής: ότι στα καύσιμα είναι προτιμητέο να μη μειώνονται οι φόροι διότι αυτό δεν έχει κοινωνική δικαιοσύνη. Ειδικά όσο κρατάει η κρίση”. “Το βέλτιστο είναι να παίρνεις τα περισσότερα φορολογικά έσοδα που απορρέουν από τον αυξημένο ΦΠΑ για να βοηθήσουμε στοχευμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Οικονόμου για την νέα επιδότηση στα καύσιμα

Για το εάν θα  δοθεί επιδότηση στα καύσιμα και το επόμενο ρωτήθηκε νωρίτερα από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του  ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Αυτή η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών,  όσο διαρκεί αυτή η κρίση. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα  με μέτρα ουσιαστικά , αποτελεσματικά, στοχευμένα  στο πλευρό της κοινωνίας” απάντησε  ο Οικονόμου.
” Συνεχίζεται η πίεση στα καύσιμα, συνεχίζεται η πίεση στα καταναλωτικά αγαθά .Η κυβέρνηση είναι εδώ διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε περιθώριο που υπάρχει, κάθε καινούργια δυνατότητα χωρίς να τινάξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας” σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε  ” Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να πάθουμε  είναι να ξανά μπούμε στο στόχαστρο  εκείνο που υποβαθμίζουν οι οικονομίες ,των αγορών που δημιουργούν προβλήματα , σε ένα περιβάλλον που ο δανεισμός δυσκολεύει  και γίνεται δυσκολότερος  γιατί τότε τις περιπέτειες θα τις περάσουν οι πιο αδύναμοι”.
Στην συνέχεια ρωτήθηκε εκ νέου  εάν θα συνεχιστεί η επιδότηση καυσίμων και τους επόμενους μήνες. ” Ότι δυνατότητα υπάρχει και ότι πόροι είναι να διατεθούν  σε αυτή την κατεύθυνση, θα διατεθούν για να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας “, απάντησε.

Eπανέλαβε δε ” οτιδήποτε δημοσιονομικός χώρος υπάρχει που μπορεί να βοηθήσει  και να στηρίξει και σε αυτήν την κατεύθυνση  θα αξιοποιηθεί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.