Quantcast
Επικουρικές συντάξεις: Πότε θα ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό - Τι είπε ο Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Επικουρικές συντάξεις: Πότε θα ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό – Τι είπε ο Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Αυτή την εβδομάδα θα γίνει η δεύτερη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων και αμέσως μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στο Open.
Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων. “Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το κείμενο το βασικό. Κάποιες νομοτεχνικές, πολύ περιφερειακές αλλαγές ίσως και να υπάρξουν, αλλά πάντως δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι σημαντικό” είπε ο . Τσακλόγλου.
Όσον αφορά στο πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργεί το κόστος μετάβασης τoυ νέου κεφαλοποιητικού συστήματος επικουρικών συντάξεων που είναι 56 δισ. ευρώ, σημείωσε ότι “αυτό το καινούργιο ταμείο το οποίο θα δημιουργηθεί, ουσιαστικά δημιουργεί αποταμιεύσεις, ένα σημαντικό μέρος των οποίων θα διατεθεί για επενδύσεις μέσα στην εγχώρια οικονομία. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει η χώρα μας εδώ και παραπάνω από 10 χρόνια είναι το πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό επενδύσεων που έχουν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν δημιουργούνται δουλειές, δεν ανεβαίνουν οι μισθοί. Οπότε η συμβολή αυτή του καινούργιου ταμείου στην αναπτυξιακή διαδικασία θα είναι πολύ σημαντική”.
Στη συνέχεια, ερωτώμενος αν θα υπάρξει κάποιος επιπρόσθετος πόρος ή φόρος για να χρηματοδοτηθεί αυτό το κόστος μετάβασης, είπε: “Όχι. Ήταν ρητό αυτό το πράγμα και ήταν και στις συζητήσεις που είχαμε κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το οποίο πολύ παραπληροφόρηση έπεσε στον Τύπο. Ποτέ δεν ζητήθηκε να εισαχθεί κάποιος καινούργιος φόρος ή οτιδήποτε τέτοιο “.
Για το θέμα των συντάξεων ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι στα κεφαλαιοποιητικά συστήματα “μακροχρονίως οι αποδόσεις είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που έχουν τα αναδιανεμητικά συστήματα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.